6x havetrends 2021: fra sort til zen
Solen skinner! Sommeren synes endelig at komme. Åbn disse terrassedøre! Kunne din have bruge lidt kærlighed og pleje? Bliv inspireret af de nyeste havetrends i 2021. Vi nævner seks!

1. Sort
Indendørs har farven sort været hip i et stykke tid: sorte vinduesrammer, sorte fodpaneler, sorte køkkener … Sort er elegant og cool på samme tid. I 2021 vil vi også se denne tendens udendørs. Logisk! Takket være udvidelser med skydedøre og terrassedøre flettes indvendigt og udvendigt i stigende grad. I haven ser vi primært farven sort i hegn, havesæt og planter. Billedet øverst på denne side af @ zebranostylings have er et godt eksempel. Og glem ikke solbeskyttelsen! Artikulerede armtelt med sort kabinet og sort klud vælges bemærkelsesværdigt ofte i år. Og hvad med et sort lameltag? Alt luksus!

Tip! Kan du også lide at åbne havedørene så meget som muligt om sommeren? Lækker! Minus alle disse insekter. Løsningen? skærm døre! Plisserede skærmdøre er perfekte til franske døre og skydedøre.

2. Mindre sten, mere grøn
I de senere år er haver altid blevet flisebelagt. Heldigvis er en ændring nu i gang. Grønt bør ikke mangle i en have i 2021! Først og fremmest er dette godt for bipopulationen. Derudover er grønne områder i haven meget vigtige for dræningen af ​​dit hus. På grund af al den sten får vand næppe chancen for at synke ned i jorden. Hovedårsagen til flisebelægning af en have er aspektet med lav vedligeholdelse. Vil du have grønt i haven? Men så lidt vedligeholdelse som muligt? Vælg derefter flerårige hårdføre planter. Nogle ideer: bregner, pelargoner, hosta, damekappe og solsikkeblomst. Vidste du, at du også kan tilbyde en lille have med grønne områder? Lodret havearbejde er løsningen. Den grønne trend passer rigtig godt sammen med den sorte trend. Grøn på sort skaber en sindssygt smuk kontrast!

3. Zen-haven
Det sidste års koronahektik bragte en masse stress med sig. Ikke kun var frygten for selve virussen en stor stressfaktor. Yderligere ulemper som at arbejde hjemmefra og spille lærer eller lærer var heller ikke befordrende for sindstilstanden. Så hvis vi er klar til noget, er det hvile. Dette ønske om ro afspejles i vores ydre. En af tendenser i 2021 er haven oase. Vi længes efter en have, hvor vi kan slappe helt af: En zenhave. Elementer, som vi ofte ser her, er rindende vand, bambus, småsten og sten. Indendørs så vi en lignende tendens i år: Japandi. Denne tendens kan bedst beskrives som ren og pæn.

4. Feriestemning
Koronapandemien har ikke kun skabt et ønske om fred. Samtidig længes vi efter ferie. I lang tid var det usikkert, om og hvornår vi kunne tage på ferie igen. I dag er det stadig et spil at booke en ferie i udlandet. Når alt kommer til alt, kan kode gul bare blive til orange orange igen. Mange føler sig derfor stadig ‘dømt’ til en ferie i Tuinesia i 2021. Derfor forsøger vi massivt at omdanne vores egen baghave til et feriemål. Typiske elementer fra populære feriesteder – som Ibiza og Bali – flyver over disken i år. Tropiske planter, rotting spejle, vævede tæpper, macramé gobeliner og atmosfæriske lysstrenge, for eksempel. Naturligvis bør et dejligt loungesæt ikke mangle. Derfor ser vi også Ibiza-følelsen i havemøbeltrends 2021. For eksempel er rotting meget udbredt, og hængende stole kan ikke trækkes rundt. Ønsket om ferie og sparede feriepenge fører også til en stigning i svømmehaller og jacuzzi i haven. Dette fuldender naturligvis feriefølelsen!

5. Den smarte have
De sparede feriepenge i kombination med ønsket om ultimativ afslapning fører også til en stigning i automatisering i og omkring huset. For eksempel vedligeholdes flere og flere græsplæner af robotplæneklippere. Et andet eksempel er belysning i haven, der tænder automatisk. Nogle haven lys kan endda flytte til musikken! Et automatisk sprinklersystem baseret på jordfugtighed er også en mulighed. Og hvad med et fortelt med sol- og vindsensor? Eller et fortelt, der automatisk ruller ind og ud, når du kommer hjem og rejser? Der er endda smarte fuglehuse med kameraer. Og grill, der sender en besked til din telefon når du har brug for at vende noget rundt. Du kan ikke engang tænke på det så vanvittigt, som det er muligt. Længe leve teknologi!

Smart Garden Trend 2021 Elektrisk Markise Smarty Smart Home Outdoor Markise Folding Arm Markise App Verano Ledro Patio Cover Garden Trends 2021 Tagglas
Venstre: Smartphone-betjent solskærm. Til højre: Verano Ledro-baldakin.

6. Fire sæsoner Have
Den seneste tendens – haven med fire sæsoner – er også et direkte resultat af pandemien. Når alt kommer til alt, ville virussen lettere sprede sig indendørs. Det var sikrere at modtage gæster udenfor og i en passende afstand. Om sommeren er dette ikke et problem, men om vinteren er det lidt sværere. Heldigvis er der masser af løsninger til optimalt at nyde naturen om vinteren. Den mest populære og effektive løsning er baldakinen. Så du kan sidde udenfor, selv når det regner. Er det koldt? Så gør en varmelegeme vidundere! At lukke dit tag med skærme eller glasvægge er også en god måde at holde kulden ude af. Vil du også have et tag i haven? Så har du valget mellem et træ- eller glastag. Du kan også vælge et separat tag bag i haven eller et tag mod huset. I sidstnævnte tilfælde tilrådes det at gå efter et glastag. Ledro fra Verano, for eksempel (kun tilgængelig i vores showroom). På denne måde forhindrer du, at det bliver mørkt i huset. Andre funktioner i haven med fire sæsoner inkluderer et udendørs køkken og stedsegrøn plante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *